Boerenkoolsalade met dadels, rode kool en amandel
Deze boerenkoolsalade is niet alleen snel en eenvoudig te maken, maar zit ook boordevol smaak en gezonde ingrediƫnten. De toevoeging van medjool dadels, edelgistvlokken en geroosterde amandelen zorgt voor een heerlijke mix van smaken en texturen. De salade is ook makkelijk mee te nemen als gezonde lunch.
4 personen | 15 minuten
Wat heb je nodig:
- 300 g boerenkool, gesneden
- 2 el extra virgin olijfolie
- Beetje grof zeezout
- 200 gr rode kool gesneden
- 5 medjool dadels, pit verwijderd en in kleine plakjes gesneden
- 2 el edelgistvlokken
- 100 gr Amandelen, geroosterd, voor erover, grof gehakt
Dressing
- 2 el olijfolie
- 1 tl coconut aminos
- 1 flinke tl mosterd
- Sap van Ā½ limoen
- Ā½ el honing
Bereiding:
Om de salade te maken doe je de boerenkool in een ruime kom en voeg hier de olijfolie en wat grof zeezout toe. Masseer de boerenkool nu met je handen tot het mooi gaat glanzen en slinkt.
Voeg de rode kool toe en meng de gesneden dadels, edelgistvlokken en de gehakte amandelen erdoor.
Maak de dressing door de olijfolie te mengen met de coconut aminos, limoensap, mosterd en honing. Mix goed door en serveer bij de salade.
Tip: De salade kan ook goed bewaard worden dus ideaal om mee te nemen als gezonde lunch.